بررسی آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی
آزمون کاغذی PBT در ایران برگزار نمیشود و در حال حاضر فقط آزمون اینترنتی تافل (TOEFL – IBT) هر هفته در چند مرکز برگزار میشود.
آزمون کاغذی آیلتس در حال حاضر در ایران برگزار نمی شود.
آزمون دولینگو (DET)
در کنار آزمونهای معتبر و محبوب تافل و آیلتس، اخیرأ تعدادی از دانشگاهها نتیجه آزمون زبان انگلیسی دولینگو را که مخفف Duolingo English Test است، پذیرفتهاند.
این آزمون، آزمونی مبتنی بر کامپیوتر و انطباقی (Adaptive) است که سطح زبان انگلیسی افرادی که زبان انگلیسی زبان مادریشان نیست را میسنجد. اگر برای اخذ پذیرش از دانشگاههای آمریکا از این آزمون استفاده میکنید میتوانید در هر دوره 30 روزه نهایتأ دو بار در این آزمون شرکت کنید. این آزمون در کالجهای کشورهایی از جمله آمریکا، اتریش، فرانسه، کانادا، ایتالیا و بلژیک مورد پذیرش است و هر روز مراکز آموزشی بیشتری به این لیست اضافه میگردند.
اعتبار آزمون آیلتس و تافل
زمان بندی آزمون آیلتس، تافل و دولینگو
هر دو آزمون تافل و آیلتس با اینکه 4 مهارت Reading–Listening–Writing–Speaking را میسنجند اما زمان آزمون تافل حدود 4 ساعت است و هر 4 مهارت را همزمان در یک روز میسنجند، در حالی که زمان آزمون در آیلتس حدود 2:45 دقیقه است و فقط به سه مهارت Reading،Writing و Listening میپردازد و مهارت Speaking بین 1 تا 7 روز قبل یا بعد از آزمون متغیر است. آزمون دولینگو حدود 45 دقیقه و کمتر از یک ساعت طول میکشد.
بررسی آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی
وقتی سخن از آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی به بیان میآید،به ویژه در ایران، بیش از همه آزمونهای آیلتس و تافل به ذهن خطور میکند، اما در این میان آزمون دولینگو هم به این دستهبندی اضافه شده است.در ابتدا میبایست به بیان تفاوتهای بین آیلتس، تافل و این آزمون جدید بپردازیم، اگر زبان انگلیسی، زبان مادری شما نیست، تقریبأ در تمامی موارد برای تحصیل در خارج از کشور، شما نیاز به شرکت در یک آزمون سنجش سطح زبان انگلیسی دارید.
در این میان پرطرفدارترین و مقبولترین آزمونهای زبان انگلیسی آیلتس و تافل هستند و آزمون دولینگو به دلیل غیرحضوری بودن آن در این میان مورد استقبال قرار گرفته است.
هرچند که همگی این آزمونها با دقت نسبتأ بالایی سطح زبان انگلیسی شما را مورد سنجش قرار میدهد ولی تفاوتهایی در نگرش، ساختار و معیارهای ارزیابی این آزمونها وجود دارد که باید با توجه به نیازتان، آزمون موردنظر خود را انتخاب کنید.
آزمون آیلتس (IELTS)
مقبولیت آزمون آیلتس در انگلستان و کشورهای مشترک المنافع مانند نیوزلند و استرالیا بیشتر از سایر کشورها است. این آزمون در سه فرمت آکادمی (Academic)، جنرال (General)، و مهارتهای زندگی (Life skills) ارائه میشود. آزمون آیلتس که مخفف The International English language Testing System به معنای سیستم بینالمللی سنجش زیان انگلیسی است، برای سنجش چهار مهارت اصلی زبانی، خواندن Reading، نوشتن Writing، گوش کردن Listening و صحبت کردن Speaking طراحی شده است و به صورت سیستماتیک و کاملأ هدفمند به سنجش و ارزیابی این مهارت میپردازد. مدرک آیلتس برای ورود به اکثر کشورها، دانشگاههای خارجی، مورد نیاز مهاجرین است.
آزمون آیلتس کامپیوتری
هم آزمون آیلتس عمومی و هم آزمون آکادمیک را در کامپیوتر می توان انجام داد. آزمون گفتاری آیلتس به همان شکل همیشگی باقی میماند و بهصورت مصاحبه رودررو با یک آزمونگیرنده برگزار میشود. آزمون گفتاری بلافاصله قبل یا بعد از آزمون خواندن، شنیداری، و نوشتاری انجام میشود. در واقع آزمونها را به این ترتیب در یک روز انجام خواهید داد: listening ،reading و writing و آزمون speaking قبل یا بعد از جلسه آزمون. در این نوع آزمون نتایج بسیار سریعتر اعلام میشود. ظرف ۳ تا ۵ روز به نتایج آزمون خود دسترسی خواهید داشت.
اگر شما از جمله افراد زیر هستید، آزمون کامپیوتری را به شما پیشنهاد می کنیم:
- اگر تایپ کردن را بهتر از نوشتن روی کاغذ انجام می دهید.
- اگر می خواهید آزمون شفاهی و کتبی شما در یک روز انجام شود.
- اگر آزمون در محیط های پر جمعیت شما را دچار استرس می کند.
- اگر بهترین بازدهی کاری شما در ظهر یا عصر اتفاق می افتد و دوست دارید زمان دلخواه خود را انتخاب کنید.
- اگر استفاده از تکنولوژی را دوست دارید و به طبیعت و جلوگیری از مصرف کاغذ اهمیت می دهید.
آزمون تافل (TOEFL)
با اینکه آیلتس نسبت به تافل موفقیت و پذیرش جهانی بیشتری دارد اما همچنان اعتبار مدرک تافل بسیار زیاد است و به طور سنتی دانشگاههای آمریکا از آزمون تافل بیشتر از آزمون آیلتس استقبال میکنند و به همین دلیل اعتبار مدرک تافل در آمریکا بیشتر از آیلتس است. آزمونTOEFLکه مخفف Test of English as a Foreign Language میباشد و توسط موسسه ETS برگزار میشود، یکی از معتبرترین آزمونهای زبان انگلیسی در جهان است.
در این آزمون میزان تسلط غیرانگلیسی زبانان بر این زبان سنجیده میشود. آزمون تافل تا چند سال پیش به دو صورت کاغذی PBT و اینترنتی IBT انجام میپذیرفت اما از حدود 3 سال پیش دیگر دکترای داخل ایران هم نیازی به آزمونهای سخت و دشوار آیلتسو تافل نمیباشد و میتوان از آزمونهای داخلی هم استفاده کرد.
اما آزمون دولینگو ارزانتر از آیلتس و تافل است و حدود 50 دلار است و میتوانید نتایج آزمون خود را با تعداد نامحدودی از کالجها و دانشگاهها به اشتراک بگذارید. این در حالی است که اگر بخواهید نمرات آزمون تافل خود را به بیش از 4 دانشگاه ارسال کنید به ازای هر کالج یا دانشگاه میبایست 20 دلار بپردازید.
تغییرات جدید در آزمون تافل
از تاریخ ۲۶ July سال ۲۰۲۳ (۴ مرداد ۱۴۰۲) تغییرات گسترده ای در تافل ایجاد شد.
- طول آزمون کوتاه تر شده و به کمتر از دو ساعت رسید (در نسخه قبلی آزمون حدود سه ساعت و نیم طول می کشید).
- امکان حرکت ساده تر در میان آزمون (اسکرول کردن راحت تر و راهنمایی های بهتر برای سوالات)
- قسمت رایتینگ جدید جایگزین بخش Independent Writing شد که Writing For Academic Discussion خواهد بود.
- قسمت Reading بسیار کوتاه تر شد.
- قسمت های لانگ یا Unscored حذف شد (در ورژن قبلی تافل در بخش لیسنینگ و ریدینگ سوالاتی وجود داشت که نمره آن برای شما تاثیری نداشت که لانگ گفته می شد)
-
امکان ثبت نام راحت تر برای داوطلبین و پرداخت هزینه تافل با ارز کشور خودشان (یعنی ریال برای ایرانی ها) ارائه شد و تاریخ دقیق اعلام نتایج تافل در همان روز آزمون ارائه شد.
تفاوتهای کلی نحوه آزمون آیلتس و تافل
+ یک تفاوت محسوس و مشخص در بین این دو آزمون این است که آزمون آیلتس داخل برگه و به صورت دستی بوسیله شرکتکننده در داخل پاسخنامه نوشته میشود، پس اگر دست خط خوبی دارید و سرعت عمل بالایی در نوشتن دارید این یک نکته مثبت است، اما آزمون تافل اینترنت محور است و شما میبایست تایپیست خوبی باشید و بتوانید پاسخهای خود را با سرعت بالایی تایپ و وارد کنید.
نتیجهگیری: پس اگر در استفاده از کامپیوتر و تایپ سریع نیستید و از دست خط خوبی برخوردار هستید، آزمون آیلتسبه شما توصیه میشود و اگر خواندن و نوشتن بوسیلهی کامپیوتر برای شما راحت است و دست خط خوبی نیز ندارید آزمون تافل را انتخاب کنید.
+ یک تفاوت محسوس دیگر این است که در آزمونهای آیلتس معمولأ در برخی از موسسه ها برای بخش Listening از بلندگو استفاده میشود و ازجمله مشکلاتی که در این آزمون مشاهده میشود قطعی صدا و واضح نبودن آن است، این در حالی است که در آزمون تافل برای بخش Listening از هدفون استفاده میکنند که از جمله مشکلات آن میتواند ایجاد نویز و یا بی کیفیت بودن هدفونباشد. اما در حال حاضر در اکثر مراکز معتبر برای بخش Listening در آزمونهای آیلتس هم از هدفون استفاده میکنند.
نتیجهگیری: برای آن دسته از افرادی که تمایل به گذاشتن هدفون ندارند و این امر آنها را اذیت میکند آزمون آیلتسو برای آن دسته از افرادی که صداهای محیط اطراف تمرکز آنها را گاهأ برهم میزند و نیاز به تمرکز بالاتری دارند آزمون تافل پیشنهاد میشود.
+ یک تفاوت مهم دیگر در این آزمونها آن است که لهجههای مورد استفاده در آزمون آیلتسدر اکثر آزمونها لهجهی انگلیسی بریتانیایی، استرالیایی و نیوزلندی است و گاهأ ممکن است به ندرت از لهجههای آمریکای شمالی از جمله انگلیسی آمریکایی و کانادایی استفاده شود. اما در آزمون تافل از لهجههای آمریکای شمالی یعنی انگلیسی آمریکایی و کانادایی استفاده میشود و استفاده از لهجههای انگلیسی بریتانیایی ممکن است در بعضی موارد و لهجههای استرالیایی و نیوزلندی بسیار ضعیف است.
نحوهی محاسبه نمره در آزمون آیلتس، تافل و دولینگو
شرکتکنندگان در امتحان آیلتس به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ میدهند. نمرهی هر بخش از امتحان بین صفر تا 90 میباشد و نیم نمرهای اضافه میشود و در نهایت نمره این آزمون با اعداد 1 تا 9 به طور کلی ارائه میشود. نمرهی کلی امتحان با معدلگیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه میگردد.
در کارنامه آیلتسعلاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه نیز درج میشود. هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمرهای را مشخص میکند و اکثر آنها حداقل نمره کلی 5/6 را نیاز دارند. به طوریکه نمره هر بخش هم از 6 کمتر نباشد ( البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمائید، باید در هر چهار قسمت امتحان آیلتسحداقل نمره 7 بگیرید.
در تافل مهارتهای Reading–Listening–Writing و Speaking هر کدام از این بخشها 30 نمره دارد که در کل نمره آزمون تافل شما از 120 نمره محاسبه خواهد شد. بسته به نوع سوال، به ازای هر پاسخ درست برای هر سوال یک امتیاز یا بیشتر نمره خواهید گرفت. در این آزمون برای پاسخ اشتباه، نمره منفی در نظر گرفته نشده است.
در دولینگو نمره از 10 تا 160 به شرکتکننده داده میشود و نمرات در پنج سطح، دانش و مهارت شرکتکننده را تعیین میکند. این سطوح عبارتند از: توانایی درک واژگان و عبارات ابتدایی انگلیسی، توانایی درک اطلاعات ساده و رساندن مفهوم خود در موقعیتهای آشنا، توانایی درک نکات اصلی سخن یا متن در مورد مطالب روزمره زندگی و کار، توانایی توضیح در مورد اهداف و تجربیات، توانایی تعامل نسبتأ آسان با افرادی که سطح زبان بالا دارند، توانایی درک انواع متون و سخنان که شامل اصطلاحات تخصصی نیز میباشد و دیگر تواناییها که بر حسب هر توانایی میتوانید نمره کسب نمائید.
مقایسه ساختار دو آزمون تافل و آیلتس
بخش اول Listening
آیلتس: زمان این بخش در آزمون آیلتس بین 30 دقیقه تا 40 دقیقه است و دفترچهای حاوی 40 سوال در 4 بخش ارائه میشود. سیدی امتحان در این بخش فقط یکبار پخش میشود. قبل از پخش سیدی فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید. پساز پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جوابهای خود را بازبینی نمائید. پاسخها باید در دفترچه سوالات نوشته شود. با پایان گرفتن سیدی، ده دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمائید.
دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعی است و مکالمه بین دو یا چند نفر میباشد. دو بخش دوم شامل موضوعاتی دانشگاهی است. یک مکالمه حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس، تشکیلدهنده این بخش ها هستند. سوالات در آیلتس ممکن است به صورت پاسخ کوتاه، چهارگزینهای و یا جای خالی هستند.
تافل: بخش Listening آزمون تافل زمانی معادل 60 تا 90 دقیقه از امتحان شما را شامل میشود. در این زمان شما شنوندهی 6 الی 9 فایل صوتی خواهید بودو با توجه به شنیدههای خود پاسخگوی 34 تا 51 سوال هستید. سوالات در تافل به صورت چهار گزینهای یا دو گزینهای هستند و هدف این است که مفهوم کلی و نکتههای اصلی را متوجه شویم. و موضوعات مکالمات کاملأ تخصصی است از جمله: تاریخ، روانشناسی، اخترشناسی، هنر و موضوعات دیگر.
اکثر مردم این تصور را دارند که امتحان تافل امتحانی با لهجهی آمریکایی است اما در مواردی مشاهده شده است که در بخش شنیداری آزمون شنوندهی سایر لهجهها هم بودهایم پس پیشنهاد میشود در تمرینات خود تنها تمرکز خود را روی یک لهجه نگذارید. و بعد از اتمام این بخش آزمون تافل شرکتکنندگان زمان ده دقیقهای را برای استراحت خواهند داشت و برای بخشهای مکالمه و نوشتار آماده میشوند.
بخش دوم Reading
آیلتس آکادمیک: زمان این قسمت 60 دقیقه برای 40 سوال است، و در قالب سه متن تخصصی است و برخلاف بخش Listening، زمان اضافهای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمیشود. متون بهکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب آنها خواننده غیرمتخصص است. متون جنبه علمی دارند و سطح دشواری متون بالا میرود و حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است. در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامهای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.
آیلتس جنرال: به جای متن ممکن است سه بخش مورد آزمون قرار بگیرد. و در این بخش نیز پاسخها ممکن است همه نوع پاسخی باشند، تستی، درست یا غلط بودن سوال و جایخالی.
تافل:بخش Reading در تافل حاوی سه الی چهار متن است و زمان این بخش 60 الی 80 دقیقه است و برحسب اینکه سه متن یا چهار متن است، متغیر است و سطح دشواری متون ممکن است متغیر یا در یک سطح باشد و این یعنی هم سوالات آسان و هم دشوار را در این آزمون شاهد هستیم. پاسخها نیز به مانند بخش قبل چهار گزینهای و تستی هستند.وجه اشتراک بین دو آزمون آیلتس و تافل در بخش Reading این است که سوالات همگی به صورت متون تخصصی میباشند.
بخش سوم Writing
آیلتس: در آیلتس آکادمیک و جنرال به دو سوال مختلف در 60 دقیقه پاسخ میدهیم. سوال اول 20 دقیقه و سوال دوم 40 دقیقه زمان دارد. سوال دوم دو برابر سوال اول نمره دارد. سوال اول سوالی تحلیلی است و در بخش آکادمیک شامل مقالهای توصیفی همراه با جدول، نقشه و نمودار است و میبایست در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده است، توضیح دهید و متن شما حداقل دارای 150 کلمه باشد. در بخش جنرالشامل نوشتن نامهای گاهأ رسمی، نیمه رسمی و یا غیررسمی است. پس برای دو موضوع باید انشاء بنویسید. در سوال دوم در هر دو بخش آکادمیک و جنرال باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید و باید حداقل 250 کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از 250 کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است 40 دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
تافل: در بخش Writing تافل همانند آیلتس دو سوال پرسیده میشود. سوال اول به صورت تلفیقی (Integrated) است و در فرآیند این سوال حدود سه دقیقه یک متن را میخوانیم، سپس به لکچر یا صحبتهای یک استاد که فرضیهی داخل متن را رد میکند، گوش میکنیم و در نهایت در قالب 250 کلمه توضیح میدهیم که متن از چه زاویهای به موضوع پرداخته و استاد با چه دلایلی آن را نپذیرفته است و همانطور که گفته شد از موضوعات عام برای این بخش استفاده نمیشود و به مانند آیلتس زمان پاسخگویی این بخش نیز 20 دقیقه است.
در داخل این سوال سه مهارت Reading–Listening و Writing مورد سوال قرار گرفت چیزی که مشابه آن در آزمون آیلتس دیده نمیشود. و مورد مهم در این خصوص آن است که طبق تأکید وبسایت ETS لهجه استاد حتمأ و مطمئنأ انگلیسی آمریکایی است و از دیگر لهجهها استفاده نمیشود. سوال دوم این بخش تا حدود زیادی مشابه سوال دوم در آزمون آیلتس است و میبایست با 300 کلمه به آن پاسخ بدهیم و برخلاف سوال اول در این آزمون سوال کاملأ مستقل (Independent) است و تنها مهارت Writing را میسنجد.
نکاتی که در این بخش حائز اهمیت است این است که همانطور که گفته شد در تافل میبایست تایپیست خوب و در آیلتس میبایست از خط خوبی برخوردار باشیم. تصحیح Writingدر آزمون تافل توسط نرمافزار و آیلتس توسط مصحح انجام میپذیرد و همینطور در تافل تعداد واژهها در بالای مانیتور نمایش داده میشوند اما در آیلتس میبایست فرد شرکتکننده تعداد واژهها را مورد شمارش قرار دهد.
بخش چهارم Speaking
آیلتس: مهمترین وجه تمایز هر دو آزمون در بخش Speaking است. در آزمون آیلتس به صورت یک مصاحبه شفاهی رو در رو برگزار میشود که زمان آن حدود 11 الی 20 دقیقه طول میکشد و شامل سه بخش است. در بخش اول متقاضی باید در مدت زمان 4 الی 5 دقیقه به سوالات شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علائقش پاسخ دهد. سپس در بخش دوم به مدت یک الی دو دقیقه در مورد موضوعی که در اختیارش قرار داده میشود صحبت میکند. قبل از شروع، داوطلب به مدت یک دقیقه میتواند در مورد موضوع فکر کرده و مطالب خود را یاداشت نماید. پس از این مدت ممکن است به یک یا دو سوال در مورد همان موضوع هم پاسخ دهد. در بخش سوم به مدت 4 الی 5 دقیقه با مصاحبه کننده در ادامه موضوعی که در بخش دوم به آن پرداخته صحبت میکند و نتیجه میگیریم این بخش برای افراد برونگرا که از صحبت کردن انگلیسی با افراد واهمه ندارند مناسب است. و در ایران مصاحبهکننده فردی ایرانی است و به اصطلاح Native نمیباشد.
تافل: اما در آزمون تافل این بخش از طریق کامپیوتر صورت میگیرد و بخش مکالمهی آزمون تافل تنها 20 دقیقه از زمان کلی آزمون شما را خواهد گرفت، در این بخش شرکتکنندگان در آزمون باید به 6 سوال پاسخ دهند که 2 سوال اول سوالهای مستقل (Independent) هستند و سوالاتی کلی هستند و نظر ما را دربارهی موضوعات خاصی میپرسند و پس از شنیدن سوال 15 ثانیه فرصت داریم تا فکر کنیم و سپس 45 ثانیه وقت داریم که جواب بدهیم و جواب ما ضبط میشود. در سوال سوم این بخش که تلفیقی (Integrated) است و همانطور که گفته شد سوالات تلفیقی سوالاتی هستند که شرکتکننده با توجه به دو بخش پیشین یعنی Listening و Reading به آنها پاسخ خواهد داد به همین سبب پیشنهاد میشود در هنگام جوابگویی به این دو بخش رویکردی برای بخش Speaking هم در نظر داشته باشید.
در این بخش به مدت 45 ثانیه یک متن را میخوانیم سپس متن محو میشود و بعد به یک بحث در رابطه با همین متن گوش میدهیم و سپس طی 60 ثانیه میبایست یک جمعبندی کامل از متن، لکچر و یا همان مکالمه ارائه دهیم. سوال بعدی دربارهی یک اطلاعیه، تغییر در دانشگاه، خبر و یا پیشنهادی است که نخست مطالعه میکنیم و سپس دو دانشجو دربارهی این خبر یا اطلاعیه نظرات خود را بیان میکنند و در نهایت ما درباره آن صحبت میکنیم، گاهأ در سوالات سوم و یا چهارم دربارهی موضوعات تخصصی صحبت میشود که ممکن است تا به حال نشنیده باشیم. اما در سوالات آخر که تلفیقی است اما فقط به یک لکچر یا مکالمه گوش میدهیم و سپس خلاصه خود را در 60 ثانیه بازگو میکنیم و تفاوت این بخش با سوالات 3 و 4 در این است که دیگر متن نیست و فقط دو مهارت Listening و Speaking در آن دخیل هستند.
اما آزمون زبان انگلیسی دولینگو (Duolingo) شامل چه بخشهایی است؟
بخش اول Quick Step: این بخش شامل مقدمهای است بر آزمون دولینگو که قوانین و مقررات وضع شده را در این آزمون بررسی میکند. بخش اول آزمون 10 دقیقه طول میکشد و این قسمت نمرهای ندارد.
بخش دوم Adaptive Questions: بخش سوالات تطبیقی قسمت عمده آزمون را تشکیل میدهد و میزان سختی یا آسانی به عملکرد شما در پاسخگویی به سوالات قبلی وابسته است. به عنوان مثال اگر به پرسشها پاسخ درست دهید، پرسشها یکی پس از دیگری دشوارتر میشوند و اگر به پرسشها پاسخ غلط بدهید، سطح دشواری آنها کاهش پیدا میکند. هدف از سوالات تطبیقی در آزمون دولینگو، ارزیابی دانش شما در موارد زیر است:
واژگان انگلیسی (English Vocabulary)–نحوه نگارش و قرارگیری کلمات و عبارات به صورت درست در جمله(Syntax)–تلفظ واژگان انگلیسی (Phonetics) –بیان واژگان انگلیسی با استرس (تأکید) و آهنگ درست (Stress and Intonation of English Words)–مهارتهای خواندن، نوشتن و شنیدن.
ترتیب انواع مختلف سوالات در آزمون دولینگو، به استثناء دو سوال آخر، کاملأ تصادفی است. پاسخ دو سوال آخر شامل، یک پاسخ نوشتاری طولانیتر (50 تا 100 کلمه) و یک پاسخ گفتاری (30 الی 90 ثانیه) است که باید با کلیک بر روی گزینه Recording صدای خود را ضبط کنید. کل زمان بخش سوالات تطبیقی 25 دقیقه است.
بخش سوم Video Interview and Writing Sample: این بخش شامل دو تست میباشد، انجام یک مصاحبه ویدئویی و نوشتن یک نمونه Writing. که هر دو آنها همراه با نمره آزمون شما برای موسسأت و دانشگاههایی که میخواهید، ارسال میشوند.
در تست اول، دو موضوع به شما پیشنهاد میشود که باید از میان آنها یکی را انتخاب کرده و در حالی که ویدئو شما ضبط میشود، به صورت شفاهی به مدت 1 تا 3 دقیقه، در مورد آن صحبت کنید.
در تست دوم، مانند تست اول، میبایست از میان دو موضوع پیشنهادی، یکی را انتخاب کنید و در مدت زمان 3 تا 5 دقیقه پاسخ خود را به صورت یک متن بنویسید. به علاوه یک تایمر وجود دارد که زمان را به شما نشان میدهد، بنابراین نگران از دست دادن زمان نباشید. برای هر تست 30 ثانیه زمان دارید تا موضوع را بخوانید و انتخاب کنید و در مورد پاسخ خود فکر کنید. مدت زمان این بخش 10 دقیقه است.
با توجه به مواردی که ذکر شد لازم است به این نکته توجه کنید که برای شرکت در آزمونها برای هر دلیلی که قصد آن را داریم در ابتدا دانشگاه یا کشوری که برای آن میخواهیم اقدام کنیم مطمئن شویم کدام آزمون و مدرک را به رسمیت میشناسد و سپس آزمون خود را انتخاب کنیم.
و حرف آخر سعی کنیم تمامی مهارتهای خود در زبان انگلیسی از جمله Grammar، Vocabularies، Pronunciation، Spelling و دیگر مهارتهای خود را تقویت کنیم و هرگز از شکست نترسیم و آن را یک تجربهی خیلی خوب و مهم در زندگی خود قلمداد کنیم.
هزینههای آزمون آیلتس، تافل و دولینگو
هزینههای دو آزمون تافل و آیلتس اکثرا فرق زیادی با یکدیگر ندارند و حدود 200 دلار هستند. پس نتیجه میگیریم که اگر قصد ادامه تحصیل، اقدام برای ویزای کاری و دائمی در کشور انگلیسی زبان را داریم در این آزمون شرکت کنیم چون خیلی ارزان نیست و همانطور که گفته شد بعد از دو سال هم منقضی میشود. برای مدرک قبل از بررسی آزمون دولینگو از جهات مختلف، ابتدا به تفاوتهای آزمون آیلتس و تافل میپردازیم.
تفاوت GRE و GMAT
مهمترین تفاوت بین GMAT و GRE این است که GRE برای پذیرش طیف گسترده ای از برنامه های تحصیلات تکمیلی استفاده می شود، در حالی که GMAT فقط در مدارس کسب و کار یا دوره MBA استفاده می شود.
GRE سه بخش دارد: نگارش تحلیلی، استدلال محاسباتی و استدلال کلامی وGMAT علاوه بر این سه بخش بخش دیگری به نام استدلال یک پارچه را هم دارد.
- در بخش نگارش تحلیلی شما باید یک برهان فرضی را تجزیه و تحلیل کنید و به نقد آن بپردازید. این امر نیازمند تفکر منتقدانه و بیان ایده متفاوت از جانب شما است. آزمون GRE دو مقاله و GMAT یک مقاله برای این بخش در نظر گرفتهاند که برای هر مقاله 30 دقیقه فرصت نوشتن دارید.
- بخش استدلال محاسباتی به استدلال ریاضی، حل مشکلات محاسباتی و تفسیر داده های بصری میپردازید. توجه داشته باشید که این امر نیازمند تجزیه و تحلیل منطقیاست و مهارتهای اساسی ریاضی در آن نقش ندارند. بنابراین نیازی هم به استفاده از ماشین حساب نیست. این بخش در آزمون GRE شامل دو بخش 20 سوالی چند گزینه ایست که جمعا 70 دقیقه زمان خواهید داشت و در GMAT شامل 31 سوال چند گزینه ایست که 62 دقیقه زمان دارد.
- بخش استدلال کلامی شامل درک مطلب، تصحیح جمله و استدلال انتقادی است که توانایی شما در درک کلمات و جملات، دستور زبان و آشنایی با ساختار جملات و در آخر ایجاد استدلال و ارزیابی برهان ها را میسنجد. این بخش در آزمون GRE شامل دو بخش 20 سوالی چند گزینه ایست که جمعا 60 دقیقه زمان دارد و در GMAT شامل 36 سوال چند گزینه ایست که 65 دقیقه زماندارد.
- در بخش استدلال یک پارچه که تنها مربوط به آزمون GMAT است چهار نوع سوال وجود دارد: استدلال چند منبعی، تحلیل جدول، تفسیر بصری و تحلیل دو بخشی. این سوالات، به صورت جداگانه یا ترکیبی شامل استدلال محاسباتی و کلامی می باشند و نیاز به مهارت در تجزیه و تحلیلدادههای منابع مختلف متنی، جدول ها، نمودارها و حل مسائل پیچیده را دارد. این بخش شامل 12 سوال است که برای پاسخ به آن 30 دقیقه فرصت دارید.
کدام آزمون برای شما بهتر است؟
قبل از اینکه بخواهید براییکی از دو آزمون GRE یا GMAT آماده شوید، بهتر است دو نکته را در نظر بگیرید. یک؛ راجع به شرایط مورد نیاز رشته مد نظرتان به خوبی تحقیق کنید و مطمئن شوید. دانشگاه مقصد کدام آزمون را به دیگری ترجیح میدهد. دو؛ بهتر است در آزمون آزمایشی هر دو آزمون شرکت کنید و با سوالات آن آشنا شوید.برای اینکار نرم افزارهایی وجود دارد که در رابطه با GRE نرمافزار (GREPowerPrep) میتواند گزینه خوبی باشد البته ممکن است دسترسی رایگان به آن مشکل باشد.
نرمافزار GMATPrep هم دارای سه بخش آمادگی، تمرین و پیشرفت در آزمون GMAT است که به درک بهتر شما از آزمون، سوالات و شناخت ابزارهای بیشتر برای نتیجه بهتر کمک میکند. فایل دانلود هر دوی این نرمافزارها در کانال تلگرام گروه روت قرار گرفته است.
همچنین وب سایتهایی این آزمونها را به شکل #آنلاین ارائه میدهند. وب سایت test-guide.com سوالات آزمون GRE و GMAT و بسیاری از آزمونهای دیگر را به همراه تصحیح و پاسخ کامل در اختیار شما قرار میدهد. وب سایت gmat.hult.edu نیز در سه بخش مجزا مدلهای متفاوتی از آزمون GMAT را به شکل میکرو، مینی و فول تست ارائه میدهد.
نکتهای که وجود دارد اینست که شما باید یک حساب کاربری در این وب سایتها باز کنید که کاملا رایگان است، اما ممکن است تستها کامل نبوده و بیشتر دو بخش استدلال کلامی و محاسباتی را پوشش دهند. در پایان اگر با توجه به رشته مد نظرتان محدودیتی در انتخاب آزمون ندارید میتوانید نتایج حاصل در دو آزمون را با یکدیگر مقایسه کرده و آزمونی که مهارت بیشتری در آن دارید را انتخاب کنید.
برای دریافت پذیرش در دوره های زبان (انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و غیره) فرم ارزیابی را تکمیل نمایید.