ویزای دانشجوییاقامت آمریکامصاحبه ویزای آمریکاگرین کارت دانشجوی دکتری

 

مقدمه

ایالات متحده کشوری عظیم و متشکل از پنجاه ایالت است که در کنار ایجاد فرصت‌های تحصیلی بسیار زیاد در بهترین دانشگاه‌ها، ممکن است تحصیل در این کشور به دلیل طیف گسترده‌ای از اطلاعات و قوانین جدید مهاجرتی، شما را بر سر چند راهی قرار دهد.
بنابراین اگر درمورد تحصیل در آمریکا مردد هستید، بهتر است از تجربیات تحصیلی دیگر دانشجویان، به خصوص در رابطه با مصاحبه برای اخذ ویزای غیرمهاجرتی مطلع شوید تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید. در این مقاله سعی داریم برخی از این تجربیات را در اختیار شما قرار دهیم.  

ویزای دانشجویی

به طور معمول دانشجویان در سفارت آمریکا واقع در کشور خود درخواست ویزا می‌دهند. اما از آنجایی که در حال حاضر سفارت این کشور در ایران وجود ندارد، توصیه می‌شود دانشجویان ایرانی از طریق سفارت کشورهایی كه دارای کارمندان فارسی زبان و آشنا به سیستم آموزشی ایران هستند، اقدام كنند.

البته اولین قدم قبل از اقدام برای ویزا، ثبت نام در یک دوره تحصیلی و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور است که بهتر است شش تا دوازده ماه قبل از شروع تحصیل برای آن اقدام کرد.  

بعد از آن می­توانید در سفارت‌های‌ اصلی این کشور واقع در کشورهای همسایه (ترکیه، ارمنستان، امارات متحده عربی/ دوبی) یا در اولویت دوم در سفارت های فرعی (قطر، عمان، پاکستان، گرجستان و غیره) وقت مصاحبه بگیرید و با توجه به اطلاعاتی که دراختیارتان قرار می‌دهند و تطبیق شرایط خود با آن، فرم آنلاین DS-160 موجود در وب سایت یکی از این سفارت ها را پر کرده و به تمامی سوالات آن با دقت پاسخ دهید و مدارک لازم همچون تاییدیه پذیرش، پاسپورت معتبر، رسید پرداخت هزینه‌ها و عکس مناسب را ضمیمه کنید.

سپس باید در روزی که از قبل در سیستم مشخص کردید برای مصاحبه حضوری با همراه داشتن فرم درخواست، گواهی تمکن مالی در صورت نیاز (با توجه به ایالت مربوطه) و دیگر مدارک به دفتر سفارت مورد نظر مراجعه کنید. 

مراحل درخواست ویزای دانشجویی آمریکا:

1- تعیین نوع ویزای مورد نظر: تحصیلی، توریستی، کاری و غیره.

2- ثبت نام در سیستم CEAC و تکمیل فرم DS-160

3- پرداخت هزینه تعیین وقت سفارت آمریکا (MRV Fee)

4- پرداخت هزینه سویس فی (SEVIS FEE) ویزای تحصیلی آمریکا (با اعتبار یک ساله)

5- انتخاب سفارت یا کنسولگری آمریکا و تعیین وقت مصاحبه

6- تهیه مدارک مورد نیاز برای مصاحبه مانند گذرنامه، عکس پرسنلی، فرم DS-160 و مدارک مرتبط با نوع ویزا.

7- حضور در مصاحبه سفارت یا کنسولگری

 

اقامت آمریکا

برخلاف اکثر کشورهای اروپایی و کانادا که با تحصیل قادر به دریافت کارت اقامت آن هستید، در آمریکا نمی‌توان تنها از طریق تحصیل برای دریافت گرین کارت یا کارت اقامت اقدام کرد.

اما راه بهتری هم وجود دارد:

با داشتن یکی از شرایط مذکور می‌توان از طریق اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا (USCIS) با تکمیل فرم I-485، پرداخت هزینه ثبت نام و به همراه داشتن مدارک لازم تشکیل پرونده داد. پس از دریافت گرین کارت و زندگی به مدت 5 سال بعد از آن در این کشور (3 سال در صورت ازدواج با یک شهروند) نیز می‌توان برای شهروندی و اخذ پاسپورت آمریکا درخواست داد.

EB-2 NIW: این افراد خود به شخصه درخواست ویزای کاری می‌دهند و دیگر نیازی به کارفرما برای گواهی کار ندارند. بنابراین باید دارندگان مدارک عالی تحصیلی و یا افراد دارای استعداد فوق العاده در علوم، هنر و غیره باشند که با معافیت از شرط پیشنهاد کاری و گواهی کار، منافع زیادی را عاید دولت آمریکا کنند.

شرایط لازم برای دریافت اقامت آمریکا:

  1. معمول‌ترین راه برای اخذ کارت اقامت یا گرین کارت آمریکا داشتن پیشنهاد شغلی از سوی کارآفرینان و یا استخدام در یک پوزیشن شغلی/ تحقیقاتی در این کشور است. که حالات مختلفی دارد.
  2. ارجحیت با:

افراد دارای توانایی فوق‌العاده در علوم، هنر، آموزش، تجارت یا ورزش

محقق یا پروفسور برجسته

مدیر یا مجری پروژه‌های بین‌المللی

  1. اولویت دوم:

افراد دارای مدرک پیشرفته

افراد دارای توانایی قابل قبول در علوم، هنر، آموزش، تجارت یا ورزش

اقدام از طریق معافی منافع ملی (EB-2 NIW)

  1. اولویت سوم:

کارمند ماهر با دو سال سابقه کار مرتبط

افراد دارای مدرک لیسانس

کارآموز بدون سابقه کار

نکات یک مصاحبه موفق برای ویزای دانشجویی آمریکا

بهتر است بدانید مصاحبه ویزا برای دریافت ویزای آمریکا درست در زمان روبرو شدن با آفیسر پرونده‌تان آغاز خواهد شد و برخورد اول از اهمیت زیادی برخوردار است. از آنجا که نمی‌توان چگونگی شرایط سفارت را پیش بینی کرد، بهتر است از قبل درباره آن مطالعه کنید.

موارد آورده شده می‌تواند به شما کمک کند تا در روز مصاحبه برای دریافت ویزای آمریکا و در یکی از سفارت‌های این کشور آمادگی بیشتری داشته باشید.

 


چند و چون مصاحبه با آفیسر در سفارت آمریکا

  1. مهمتر از هر چیز باید بتوانید با دلایل منطقی، عدم تمایل به ماندن در آمریکا یا وابستگی‌ به محل زندگی خود را به آفیسر پرونده اثبات کنید. به عبارت دیگر وقتی از اهداف شغلی آینده، روابط خانوادگی و برنامه‌های طولانی ‌مدت زندگی خود می‌گویید کشور آمریکا نباید در آن جایی داشته باشد.  
  2. بهتر است تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشید و بتوانید درمورد کاربردی بودن رشته تحصیلی خود در کشور محل زندگی خود یا تاثیر آن در آینده شغلی‌تان به آفیسر مربوطه توضیح دهید.
  3. تمامی اطلاعاتی که در مدارکتان آورده‌اید را به خوبی مطالعه کنید. دانستن اطلاعاتی همچون مسائل مالی و هم‌خوانی آن با مدارک موجود و فرم DS در بالا رفتن اعتماد آفیسر به شما تاثیر گذار خواهد بود.
  4. هدف از تحصیل و ارتباط آن با اهداف کاری‌تان را به خوبی بدانید و آفیسر را مجاب کنید که تحصیل در آمریکا برای شما بهترین و یا شاید تنها راه ممکن است.
  5. در نظر داشته باشید دلیل اصلی شما برای رفتن به کشور آمریکا باید تحصیل در آنجا باشد و صحبت از بالا بودن شانس یافتن شغل پس از فارغ‌التحصیلی نمی‌تواند توجیه خوبی برای وضعیت‌تان باشد.
  6. مختصر و مفید پاسخ دهید و از زیاده گویی اجتناب کنید. تنها مواردی را که بیشترین اهمیت را دارند به زبان بیاورید و تا زمانی که از شما درخواست نکردند اصرار به ارائه مدارک نداشته باشید.
  7. حرفی از حمایت مالی از اعضای خانواده و اینکه آنها برای گذران زندگی خود به پول شما وابسته‌اند نزنید. در واقع باید نشان دهید که می‌توانید مخارج خود را هرچه بیشتر پوشش دهید و زندگی بهتری در آمریکا خواهید داشت.
  8. در آخر حتی اگر ویزای شما توسط آفیسر مربوطه ریجکت شد رفتار مثبت خود را حفظ کنید و در صورت امکان دلیل ریجکتی خود را بپرسید.

آیا دانشجوی دکتری می‌تواند برای گرین کارت اقدام کند؟

به عنوان یک دانشجوی دکتری، ممکن است گرفتن گرین کارت آسان نباشد و دقیقا ندانست برای اقامت دائم و قانونی خود باید چه کار کرد. اما با پیروی از یک سری قوانین خاص و داشتن شرایط لازم، می‌توان برای اخذ گرین کارت اقدام کرد. بهترین روش برای دانشجوی دکتری اقدام از طریق EB-1 است که یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای مهاجرت مبتنی بر اشتغال است.


1. بله، نوعی از گرین کارت وجود تحت عنوان PhD Green Card که دانشجویان دکتری و دارندگان مدرک آن می‌توانند برای آن اقدام کنند.
2. بدیهی است که اخذ آن مشروط بر پیروی از یک سری قوانین خاص و داشتن شرایط لازم است.
3. بهترین روش اخذ گرین کارت برای دانشجوی دکتری یا دارنده مدرک آن، اقدام از طریق EB-1 است که بسته به میزان شایستگی، فرد متقاضی می‌تواند در یکی از دو گروه EB-1A یا EB-1B جای گیرد.
4. گروه EB-1A برای کسانی مناسب است که استعداد و موفقیت خارق‌العاده‌ای در زمینه‌های مختلف (هنر، علوم، تجارت، ورزش و ...) دارند. بعنوان مثال کسب یک جایزه بین‌المللی.
5. گروه EB-1B برای اساتید و محققان برجسته طراحی شده است که در مقایسه با گروه قبلی رقابت بیشتری در آن جریان دارد.
6. حال اگر فرد متقاضی بتواند اثبات کند که در زمینه کاری خود مفید بوده و شایستگی لازم را دارد، واجد شرایط برای اخذ گرین کارت خواهد بود.
7. البته بهتر است از وکیلی که در این حوزه فعالیت می‌کند کمک بگیرد تا به او بگوید واجد شرایط هست یا خیر.
8. نکته آخر: PhD Green Card تنها نام یک نوع از گرین کارت است که برای اخذ آن لزوما به مدرک دکتری احتیاجی نیست و متقاضی تنها باید اثبات کند کاری که ارائه می‌دهد قابل توجه بوده و شخص مفیدی در زمینه کاری خود است.