تحصیل رایگان  اقامت سوئیس بعد از اتمام تحصیل؟دکتری در سوئیسمهلت ثبت نام

 

تحصیل رایگان

کشور سوئیس در لیست کشورهایی که امکان تحصیل رایگان را هم در اختیار دانشجویان داخلی و هم دانشجویان بین‌المللی قرار‌ می‌دهند نیست. اما اگر حساب شده عمل کنید می توانید با یک برنامه ریزی درست در سرزمین کوه‌های آلپ تحصیل کنید. در اینجا از راه‌هایی که این مسیر را امکان پذیر می‌کند، گفته‌ایم.

همه چیز در مورد تحصیل رایگان در سوئیس

• اولاً، باید بدانید که سوئیس کشور بسیار گرانی بوده که پیامد رشد اقتصادی فوق‌العاده این کشور است. شما بعنوان یک دانشجو و جهت اخذ ویزای سوئیس باید بتوانید ثابت کنید می‌توانید حدودا 800 یورو در ماه خرج هزینه زندگی کنید.

• ثانیا، سوئیس کشور کوچکی است و همین انتخاب دانشگاه‌ها را محدود می‌کند. اما خوشبختانه، بدلیل کیفیت سطح آموزش در رشته‌های مختلف، اکثر افراد قادر به جستجوی برنامه‌ی متناسب با علاقه خود خواهند بود.

• اولین قدم برای تحصیل در سوئیس اینست که برای دانشگاه‌های ارزان‌تر اقدام کنید. رنج شهریه مقطع لیسانس و ارشد در دانشگاه‌های مقرون به صرفه سوئیس از 800 تا 1200 یورو در سال متغیر است. این در حالی است که میزان شهریه در دانشگاه‌های تاپ این کشور از 1100 تا 1500 یورو است.

• برای افزایش شانس خود به چندین دانشگاه درخواست دهید. دانشگاه‌های ژنو، برن، لوزان و دانشگاه علوم FHNW در لیست دانشگاه‌های مقرون به صرفه هستند و برخی دوره‌ها را به زبان انگلیسی نیز ارائه می‌دهند.

• به دنبال فرصت‌های شغلی در سوئیس باشید. با ویزای دانشجویی اجازه دارید در طول ترم به مدت 15 ساعت در هفته و در تعطیلات به طور تمام وقت کار کنید.

• اقامتگاه ارزان‌تری پیدا کنید. قیمت اقامت در سوئیس بسته به منطقه و نوع محل زندگی به طور چشمگیری تغییر می‌کند. در شهرهای دانشجویی همچون زوریخ می‌توانید این هزینه را به 300 تا 400 یورو در ماه کاهش دهید.

• برای دریافت بورس تحصیلی یا همان اسکالرشیپ‌ها اقدام کنید. همیشه راه‌هایی برای دریافت کمک مالی از طریق دانشگاه‌های کشور سوئیس و یا موسسات مشترک‌المنافع بین‌المللی وجود دارد. در وب‌سایت Studyinswitzerland.plus می‌توانید درباره بسیاری از بورس‌های تحصیلی مطلع شوید.

• در آخر با توجه به هزینه‌های کلی زندگی در سوئیس، بهتر است از مردم محلی در مورد نحوه کاهش هزینه‌های روزانه راهنمایی بخواهید. برای مثال در سوئیس گاهی خرید آنلاین با صرفه‌تر و ارزان‌تر از خرید از فروشگاه‌های محلی خواهد بود.

 

اقامت سوئیس

هنگام تصمیم گیری در مورد تحصیل در خارج از کشور، بهتر است بدانید که آیا پس از اتمام تحصیلات، فرصت شغلی در آن کشور وجود دارد و آیا می‌توان برای اخذ اقامت و شهروندی اقدام کرد. مهمتر از همه با تمام شدن اعتبار ویزای دانشجویی باید به کشور خود بازگشت یا امکان تمدید ویزا وجود دارد.

بعد از اتمام تحصیل در سوئیس چیکار میشه کرد؟

دانشجو پس از اتمام تحصیل میتونه بمونه و کار کنه؟ از مزایای تحصیل در سوئیس این است که پس از اتمام تحصیل، بعنوان دانشجو می‌توانید مجوز اقامت دریافت کنید و به مدت شش ماه دیگر در این کشور بمانید. در این مدت مجاز به کار تا 15 ساعت در هفته هستید و فرصت دارید تا یک فرصت شغل دائمی را پیدا کرده و در آن استخدام شوید. در این صورت امکان دریافت ویزای کاری را خواهید داشت.

بازار کار چجوریه؟ همانطور که قبل‌تر گفتیم سوئیس کشوری ثروتمند و پیشرفته است و یافتن شغل در آن کار چندان دشواری نیست. اما برای یافتن شغل ایده‌آل‌تان داشتن دانش حداقل یکی از چهار زبانی که در این کشور صحبت می‌شود ضروری است که بسته به منطقه محل زندگی‌تان متفاوت است. اکثر مردم سوئیس آلمانی صحبت می‌کنند.

اخذ اقامت دائم چی؟ اگر حدود 10 سال (در بعضی موارد کمتر، مانند ازدواج) به طور مداوم در سوئیس زندگی کرده باشید، واجد شرایط اقامت دائم سوئیس خواهید بود. البته باید بدانید در این مدت می‌توان برای مدت کوتاهی کشور را ترک کرد. اثبات مهارت در یکی از زبان‌های رسمی سوئیس الزامی است. اگر تمام شرایط را داشته باشید، مطمئناً اقامت دائم را دریافت خواهید کرد.

شهروندی؟ روند اخذ شهروندی سوئیس در ادامه اخذ اقامت است و با داشتن اقامت دائم، پس از حدود 12 سال زندگی در سوئیس می‌توان برای آن درخواست داد. با دریافت شهروندی سوئیس حق و حقوق بیشتری نسبت به اقامت دائم خواهید داشت. حق رأی، ترک کشور به مدت نامحدود و دریافت یکی از قدرتمندترین گذرنامه‌های جهان از نمونه‌های آن است. همچنین اجازه تابعیت دوگانه را نیز خواهید داشت.

پذیرش دکتری در سوئیس

اگر به دنبال ادامه تحصیل در خارج از کشور هستید احتمالا می‌دانید که برای اخذ فاند و پذیرش در مقطع دکتری باید به دنبال جستجوی اطلاعات در وب‌سایت دانشگاه‌ها و یا پروژه‌های ارائه شده توسط اساتید دارای فاند در زمینه تحصیلی خودتان باشید. بعد از پیدا کردن اطلاعات کافی و سبک سنگین کردن آنها، حال باید در دانشگاه‌های مربوطه اپلای کنید. اما بهتر است قبل از آن از شرایط مورد نیاز آنها باخبر باشید.


در اکثر موارد مهمترین شرط لازم برای پذیرش در این مقطع، داشتن مدرک کارشناسی ارشد با موضوع مرتبط است. سایر شرایط به نوع دکتری متقاضی بستگی دارد. برای مثال:

1. درصورت درخواست برای پروژه‌های ارائه شده توسط اساتید دارای فاند، باید یک رزومه آکادمیک و توصیه نامه از اساتید دانشگاه به همراه یک انگیزه نامه (personal statement or statement of purpose) ارائه دهید تا بتوانید به خوبی ثابت کنید این پروژه مناسب شماست.


2. درصورت داشتن تز آماده و ایده‌ای نو برای ارائه از جانب شخص خود (که در رشته‌های هنر و علوم انسانی رایج است) باید یک پروپوزال تحقیقاتی بنویسید که در آن ابعاد پروژه، اهداف، روش‌ها و نتایج مورد انتظار کاملا مشخص شده باشد. همچنین ممکن است نیاز به مدارک تکمیلی از جمله توصیه نامه از اساتید دانشگاه نیز داشته باشید.


3. در این میان برنامه‌های Structured PhD Programmes که از سوی دانشگاه ارائه می‌شوند ممکن است نیازی به پروپوزال اولیه نداشته باشند زیرا دانشجویان اغلب پروژه خود را در طول سال اول دکتری گسترش می‌دهند.

1) مدرک زبان مورد نیاز بسته به مناطق مختلف کشور سوئیس متفاوت است. دانشگاه‌های مستقل سوئیس از قدیم به زبان محلی خود (Canton language) تدریس می‌کنند که به زبان آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی خواهد بود (زبان رومانش به عنوان زبان آکادمیک استفاده نمی‌شود). خبر امیدوار کننده این است که امکان تدریس به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های این کشور نیز وجود داشته و به رشته شما بستگی دارد. رشته‌های علوم پایه، مهندسی و بازرگانی بیشتر به زبان انگلیسی و رشته‌های هنر و علوم انسانی هم به زبان محلی تدریس می‌شوند.


2) معمولاً مهلت ثبت نام مشخصی برای مقطع دکتری وجود ندارد و بسته به دانشگاه مد نظر متفاوت است. اصولا دانشجویان بین المللی خارج از اتحادیه اروپا باید زمانی را برای پردازش ویزای دانشجویی خود در نظر بگیرند و سریعتر ثبت نام کنند.

مهلت ثبت نام

در اینجا لیستی از آخرین مهلت ثبت نام برخی از دانشگاه‌های سوئیس آورده‌ایم که براساس مهلت درخواست درج شده در وب‌سایت دانشگاه‌های مذکور در سال 2020 جمع آوری شده است. در نظر داشته باشید دانشجویانی که نیاز به اخذ ویزا دارند ممکن است لازم باشد زودتر اقدام کنند. در این صورت حتما با دانشگاه مربوطه مشورت کنید.

آخرین مهلت ثبت نام دانشگاه‌های سوئیس

(بدون در نظر گرفتن تغییرات مقطعی مربوط به بحران کرونا)

1) دانشگاه EPFL
لیسانس 30 آوریل - ارشد 15 آوریل/ 15 دسامبر - دکتری 30 آوریل/ 15 سپتامبر/ 1 دسامبر

2) دانشگاه ETH زوریخ
لیسانس 15 دسامبر - ارشد 15 دسامبر/ 31 مارچ - دکتری 1 جولای/ 1 دسامبر

3) دانشگاه بازل
لیسانس 30 آوریل/30 نوامبر - ارشد 30 آوریل/30 نوامبر - دکتری 31 جولای/ 5 ژانویه

4) دانشگاه برن
لیسانس و ارشد غیر پزشکی 30 آوریل/ 31 آگوست - لیسانس و ارشد پزشکی 15 فوریه - دکتری 31 مارچ/ 15 اکتبر

5) دانشگاه ژنو
لیسانس 30 آوریل/ 30 نوامبر - ارشد 30 آوریل/ 30 نوامبر - دکتری 15 آوریل/ 15 نوامبر

6) دانشگاه زوریخ
لیسانس غیر پزشکی 30 آوریل/ 30 نوامبر - لیسانس پزشکی 31 مارچ - ارشد 30 آوریل/ 30 نوامبر - 31 جولای/ 31 ژانویه